maandag 21 oktober 2013

Recept voor zoete uienconfituur !

Ingrediënten :

zoete jonge (witte) uien (1 kg)
600 g witte fijne suiker (van Tirlemont)
2 lange stokken kaneel (geen kaneelpoeder !!!!!!!!!)
1 soeplepel Worchestershiresaus
versgemalen zwarte peper, snuifje zout
het sap van één versgeperste citroen
een soeplepel olijfolie

Bereiding :

snij de uien zeer fijn in blokjes
laat de uien zachtjes stoven in de olijfolie, de uien moeten vocht verliezen (deksel van de pot)
500g suiker toevoegen
alles op laag vuur 0,5 uur laten mijoteren, regelmatig roeren
kaneel en peper en zout en worchestershiresaus toevoegen
0,5 uur verder roeren


op einde citroensap toevoegen

gewoon in enkele potten doen en laten afkoelen (kaneelstokken eruit halen)








 

1 opmerking: