Thaïs recept: groene curry met kalfsvlees Kalfsvlees dat langzaam gaar gekookt wordt in een groene curry met verzachtende kokosmelk.
Deze authentieke curryschotel is een pittig gerecht uit de Thaïse keuken.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kalfsblanket
100 g sperzieboontjes – in stukken van 5 cm gesneden
250 g kleine champignons
2 eetlepels Thaïse groene currypasta (o.a. verkrijgbaar in de Chinese supermarkt)
1 l kokosmelk
8 citroenblaadjes
3 eetlepels vissaus
50 g palmsuiker
garnituur : verse koriandertakjes
Bereiding :
De kokosmelk opwarmen en hierin de currypasta smelten citroenblaadjes, vissaus en palmsuiker toevoegen vlees toevoegen en laten garen als het vlees bijna gaar is, de sperzieboontjes en de champignons eronder roeren en 5 à 10 minuten zachtjes laten pruttelen
Opdienen:
Serveren met witte rijst
Deze authentieke curryschotel is een pittig gerecht uit de Thaïse keuken.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kalfsblanket
100 g sperzieboontjes – in stukken van 5 cm gesneden
250 g kleine champignons
2 eetlepels Thaïse groene currypasta (o.a. verkrijgbaar in de Chinese supermarkt)
1 l kokosmelk
8 citroenblaadjes
3 eetlepels vissaus
50 g palmsuiker
garnituur : verse koriandertakjes
Bereiding :
De kokosmelk opwarmen en hierin de currypasta smelten citroenblaadjes, vissaus en palmsuiker toevoegen vlees toevoegen en laten garen als het vlees bijna gaar is, de sperzieboontjes en de champignons eronder roeren en 5 à 10 minuten zachtjes laten pruttelen
Opdienen:
Serveren met witte rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten